murtad

Feb 28, 2010 ·


ongkeh. title agak straight to the point.


mlm tadi time makan ama sima amnik shidi n faiz.

sima bercerita pasal benjamin celaka dalam you tube.

budak ni ni dulu sekolah agama kt ipoh. dah 5 tahun convert. kristuss...

kami pon ingat title sampai umah nak youtube...

aku dapat intro je. ada ayat bible yg dibaca awal2 ceramah benjamin tu.

dalam hati aku: oke dah... mmg tak best...

esok awal pagi brekpes ngn dea

bincang2

dea: u tgk ke clip tu ?
me: tgk intro je . macam tak best. tgk deedat lagi best.


borak2 la.. dengar dari dea youtube tu pasal ape budak nih ckp.
tapi membara jugak bila part die kutuk rasulullah. kutuk islam

bile part die kate ... nabi sendiri pon tak tau bila sebut ihdinassiorolmustaqim.... tapi 3 ayat belakang tu tak pulak di habiskan nye....

sakit hati bile org macam ni. die bley kutuk rasulullah beristeri ramai...

kawan aku yg indian tu sendiri boleh faham kenapa nabi kahwin more than 1 women.... ... boleh adore nabi...boleh ngaku pengikut nabi...
si benjamin yg pernah belajar islam ni boleh pertikai kan pulak. nampak sangat sape lagi banyak berfikir...

tapi syukur lah aku bukan golongan yg macam ni. syukur ade guru. boleh menambahkan lagi ape tak faham. indirect or directly. syukur aku dilahirkan sebagai islam... syukur sangat. banyak2 kan lah doa kita jadi hamba yang bersyukur. takut hidayah tak sampai. jadi macam benjamin. mintak jauh.

n aku doa supaya my indian fren ni lagi terbukak mata hati. faham lagi tentang kita. :)

sesape yg nak tengok youtube - benjamin celaka.


~ pertama peribadi, kedua ilmu, ketiga mukjizat

2 comments:

@yU said...
March 2, 2010 at 5:03 AM  

tak sanggup nak tengok..
tak suke ade perasaan NAK SANGAT MARAH TAPI TAK TAU NAK MARAH KAT SAPE.

jintanmanis said...
March 2, 2010 at 8:20 AM  

ala ayu. tayah marah. hujah die tak strong. bukan hujah pon.. merepek lebey. die sendiri tatau ape die ckp. tak study. men tibai je .. tipu geng geng die bleh aaa... ape tah..

tayah tgk.. buang masee .. huuuu

Feb 28, 2010

murtad


ongkeh. title agak straight to the point.

mlm tadi time makan ama sima amnik shidi n faiz.

sima bercerita pasal benjamin celaka dalam you tube.

budak ni ni dulu sekolah agama kt ipoh. dah 5 tahun convert. kristuss...

kami pon ingat title sampai umah nak youtube...

aku dapat intro je. ada ayat bible yg dibaca awal2 ceramah benjamin tu.

dalam hati aku: oke dah... mmg tak best...

esok awal pagi brekpes ngn dea

bincang2

dea: u tgk ke clip tu ?
me: tgk intro je . macam tak best. tgk deedat lagi best.


borak2 la.. dengar dari dea youtube tu pasal ape budak nih ckp.
tapi membara jugak bila part die kutuk rasulullah. kutuk islam

bile part die kate ... nabi sendiri pon tak tau bila sebut ihdinassiorolmustaqim.... tapi 3 ayat belakang tu tak pulak di habiskan nye....

sakit hati bile org macam ni. die bley kutuk rasulullah beristeri ramai...

kawan aku yg indian tu sendiri boleh faham kenapa nabi kahwin more than 1 women.... ... boleh adore nabi...boleh ngaku pengikut nabi...
si benjamin yg pernah belajar islam ni boleh pertikai kan pulak. nampak sangat sape lagi banyak berfikir...

tapi syukur lah aku bukan golongan yg macam ni. syukur ade guru. boleh menambahkan lagi ape tak faham. indirect or directly. syukur aku dilahirkan sebagai islam... syukur sangat. banyak2 kan lah doa kita jadi hamba yang bersyukur. takut hidayah tak sampai. jadi macam benjamin. mintak jauh.

n aku doa supaya my indian fren ni lagi terbukak mata hati. faham lagi tentang kita. :)

sesape yg nak tengok youtube - benjamin celaka.


~ pertama peribadi, kedua ilmu, ketiga mukjizat

2 kata-kata:

@yU said...

tak sanggup nak tengok..
tak suke ade perasaan NAK SANGAT MARAH TAPI TAK TAU NAK MARAH KAT SAPE.

jintanmanis said...

ala ayu. tayah marah. hujah die tak strong. bukan hujah pon.. merepek lebey. die sendiri tatau ape die ckp. tak study. men tibai je .. tipu geng geng die bleh aaa... ape tah..

tayah tgk.. buang masee .. huuuu

About Me

we provide 1001 fashions for you. So be creative! and be Sweet! ^_^

cuci.Mata

cuci.Mata

Twitter

checklist APRIL 10

1. web shah - amend
2. Logo Sri
3. Templates
4. weds - theme
5. domain
6. Gombak
7. Paper Bag
8. Banner
9. Robe
10.

About this blog

Blog Archive

Followers