smart tunnel

Apr 14, 2009 ·


terowong bijak...

"the?" for the topic.

oh.. permulaan hari ni sngat tak best. (i dont trust bad luck oke.. :D). woke up early in the morning at 6 (mengabaikan rasional tido mase ujan itu best... mase ni la aku nak tenang sebab ujan itu menenangkan. kalo tido.. maknenye tak rase ape yg berlaku kot..), sesiap segala, check handbag... er... where is my wallet?

bajet nak kuar rumah around 645am. darn! where the toot is it? carik satu rumah, dalam kete dalam rumah balik..its not there... wargh.gigit gigi sendirikkk.

plan B, carik backup cash terselit dalam buku... ke buku.. carik buku tadek... wargh... where is the book! time ni la sume nak missplace. (sangat jarang missplace cause i'v learned from previous mistake. kene ingat mane letak barang...)... kisai lagik tmpt... dapat la duit tol n duit parking... makan? tawakkal tu a'lallah.

keluar ke simpang SK .. alhamdulillah jalan lengang. mebbe sume di ulit mimpi dalam ojan. cantik je budget till highway bangsar... ergh.. start simpang je terus kerete seperti semut berjumpa ratu. berdete dete (bahase org mlk) yang selalu nye 10 mins jadi 40 mins?

sudah habis ku campurkan semua plat number yg ade di depan mata jadi 2 angka... sudah terbayangkan jadi transformers ala bumblebee dan menjentik mereke yg lembap... sudah terjerit jerit macam org gile ikot rentak lagu... (opss..tipu kot)

ni sume sebab smart tunnel.bijak la sangat buat tunnel pestu p tutup...taleh ke subscribe bile derang tutup... so leh carik alternatif lain... perjalananku dua kali ganda ari ni... erghh..

perluke nak stress? pk pk balik.. wasting my time kot .. kalau marah macam kete-kete sme ni nak bekerjasama, gugup dengan kemarahan ku lalu ketepi memberi laluan?
so.. gwe mengambil tindakan untuk tidak marah agar muke tak kerepot.

2 jam setengah perjalanan.. sampai amcorp, tunggu lift.
ni lagi satuss.... lift ade 6 yg gerak nye satu? tunggu 10 minit dapat satu lift. macam tunggu taxi... da naik tingkat lime ble die jem pulakk? tamo pegi atas... erghhhh... turun tuka lift... p tag in .. masuk lift... tersekat lagi....

so.. my time to go back home is 6.30pm... jeritannnnnn.

oh! memacam nye ari ni...huhuhu. tabah la meklal..

10 comments:

pdot said...
April 14, 2009 at 10:27 PM  

takmau marah nnt kerepot?haha i likee.

jintanmanis said...
April 15, 2009 at 12:17 AM  

haahah we both loike it yapikdot.. :P

shamamia said...
April 15, 2009 at 3:36 AM  

lupa, semlam sy berlunch hr di amcorp hehehe

jintanmanis said...
April 15, 2009 at 3:47 AM  

eh... baru nak mara sbb tak inform leh jumpe... pestu lupe lak smlm tak datang keje...hihihi... best tak emkop? :P .. kalu nak voucher kenny ckp yok... kok ada masanye ketemuk.

PANGLIMACYBER .Inc said...
April 15, 2009 at 12:19 PM  

giler mcm drama....smart tunnel tu leh subscribe....2 jam notification sblm tutup...une sms...type SMART passtu anto ke 22*** eh tak ingt no...pi dgr Sinar fm...ada ckp kot....Gud Luck Trying!

jintanmanis said...
April 15, 2009 at 6:18 PM  

eh..ade ek..carik kat web die tadek lor..hhuhhu.. nnt ade pass kat kite yekk...

melorr said...
April 19, 2009 at 1:39 AM  

lenkali wallet, henpon kunci kete, kunci umah sume tu buh dlm satu jabir pastu simpul hidup, gantung kat leher takpun kat pinggang ko yang ramping tus!

jintanmanis said...
April 19, 2009 at 4:03 AM  

haha.. cam pakpoot jap gi.:P

@yU said...
April 25, 2009 at 8:47 AM  

hehehe smart tunnel tu mainly dibuat sbb nk elak KL banjir.. jd jalan raye tu tujuan kedua.

sabar ye..

saye ari2 pun menempuh dugaan yang tak berkesudahan..

kini sibuk mengutip sisa-sisa ketabahan yg tinggal..

jintanmanis said...
April 25, 2009 at 11:18 AM  

itu la ... tp bile tutop tu seksaa..huhuhu...

mari sesame tabah cik ayu... lain org lain dugaan...kan kan ...huhu

Apr 14, 2009

smart tunnel


terowong bijak...

"the?" for the topic.

oh.. permulaan hari ni sngat tak best. (i dont trust bad luck oke.. :D). woke up early in the morning at 6 (mengabaikan rasional tido mase ujan itu best... mase ni la aku nak tenang sebab ujan itu menenangkan. kalo tido.. maknenye tak rase ape yg berlaku kot..), sesiap segala, check handbag... er... where is my wallet?

bajet nak kuar rumah around 645am. darn! where the toot is it? carik satu rumah, dalam kete dalam rumah balik..its not there... wargh.gigit gigi sendirikkk.

plan B, carik backup cash terselit dalam buku... ke buku.. carik buku tadek... wargh... where is the book! time ni la sume nak missplace. (sangat jarang missplace cause i'v learned from previous mistake. kene ingat mane letak barang...)... kisai lagik tmpt... dapat la duit tol n duit parking... makan? tawakkal tu a'lallah.

keluar ke simpang SK .. alhamdulillah jalan lengang. mebbe sume di ulit mimpi dalam ojan. cantik je budget till highway bangsar... ergh.. start simpang je terus kerete seperti semut berjumpa ratu. berdete dete (bahase org mlk) yang selalu nye 10 mins jadi 40 mins?

sudah habis ku campurkan semua plat number yg ade di depan mata jadi 2 angka... sudah terbayangkan jadi transformers ala bumblebee dan menjentik mereke yg lembap... sudah terjerit jerit macam org gile ikot rentak lagu... (opss..tipu kot)

ni sume sebab smart tunnel.bijak la sangat buat tunnel pestu p tutup...taleh ke subscribe bile derang tutup... so leh carik alternatif lain... perjalananku dua kali ganda ari ni... erghh..

perluke nak stress? pk pk balik.. wasting my time kot .. kalau marah macam kete-kete sme ni nak bekerjasama, gugup dengan kemarahan ku lalu ketepi memberi laluan?
so.. gwe mengambil tindakan untuk tidak marah agar muke tak kerepot.

2 jam setengah perjalanan.. sampai amcorp, tunggu lift.
ni lagi satuss.... lift ade 6 yg gerak nye satu? tunggu 10 minit dapat satu lift. macam tunggu taxi... da naik tingkat lime ble die jem pulakk? tamo pegi atas... erghhhh... turun tuka lift... p tag in .. masuk lift... tersekat lagi....

so.. my time to go back home is 6.30pm... jeritannnnnn.

oh! memacam nye ari ni...huhuhu. tabah la meklal..

10 kata-kata:

pdot said...

takmau marah nnt kerepot?haha i likee.

jintanmanis said...

haahah we both loike it yapikdot.. :P

shamamia said...

lupa, semlam sy berlunch hr di amcorp hehehe

jintanmanis said...

eh... baru nak mara sbb tak inform leh jumpe... pestu lupe lak smlm tak datang keje...hihihi... best tak emkop? :P .. kalu nak voucher kenny ckp yok... kok ada masanye ketemuk.

PANGLIMACYBER .Inc said...

giler mcm drama....smart tunnel tu leh subscribe....2 jam notification sblm tutup...une sms...type SMART passtu anto ke 22*** eh tak ingt no...pi dgr Sinar fm...ada ckp kot....Gud Luck Trying!

jintanmanis said...

eh..ade ek..carik kat web die tadek lor..hhuhhu.. nnt ade pass kat kite yekk...

melorr said...

lenkali wallet, henpon kunci kete, kunci umah sume tu buh dlm satu jabir pastu simpul hidup, gantung kat leher takpun kat pinggang ko yang ramping tus!

jintanmanis said...

haha.. cam pakpoot jap gi.:P

@yU said...

hehehe smart tunnel tu mainly dibuat sbb nk elak KL banjir.. jd jalan raye tu tujuan kedua.

sabar ye..

saye ari2 pun menempuh dugaan yang tak berkesudahan..

kini sibuk mengutip sisa-sisa ketabahan yg tinggal..

jintanmanis said...

itu la ... tp bile tutop tu seksaa..huhuhu...

mari sesame tabah cik ayu... lain org lain dugaan...kan kan ...huhu

About Me

we provide 1001 fashions for you. So be creative! and be Sweet! ^_^

cuci.Mata

cuci.Mata

Twitter

checklist APRIL 10

1. web shah - amend
2. Logo Sri
3. Templates
4. weds - theme
5. domain
6. Gombak
7. Paper Bag
8. Banner
9. Robe
10.

About this blog

Blog Archive

Followers