my best friend wedding

Dec 14, 2008 ·

agak terkilan... sangat... tak pat pegi wedding pidot.
sedih takde gambo nanti ngn pidot.
sedih tak pat pelok pidot nangey2 cam pelok melor lepas akad dlu.

satu ari sabtu temenong jek ...
satu ari terbayang pidot akad ... sanding ...

terkilan sangat.
Dia je tahu perasaan aku.

i pray for your happiness
ada dia yang membimbing
ada tali untuk memimpin
ada bahu untuk berkongsi
ada yang meringankan untuk yang berat
ada yang membetulkan apa yg silap

bahagia ke akhir hayat
dengan dia kau lebih dekat denganNya

aku tumpang gembira tengok kawan aku gembira
minta maaf yang sangat tak pat datang...

p/s: ade tulis entry kenal pidot previously but i saved it as a draft... sebab tak sempat abes kan ..huhuhuh...

***

solat sunat syukur @ sujud syukur?
(tiada yg memiliki ilmu melainkan pinjaman dariMU semata mata, sesungguhnya aku kosong, tiada mampunya aku tanpaMU.
Peliharalah aku dari kejahatan diriku sendiri)


what ive heard before, tiada dalam nas menyebutkan ada solat sujud syukur yang disyariatkan rasulullah saw.

yang ada adalah sujud syukur selepas solat. Baginda akan memlakukan sujud syukur setiap kali mendapat kabar gembira.

10 comments:

Hannah said...
December 14, 2008 at 8:27 PM  

U... I so know what you mean... I missed my bestfriend's wedding on Sunday as well... Sedey kan? Especially when she was there for mine and was there during my difficult moments... Hmmm... But at least she is with someone whom I know and trust, who will take care of her through her ups and downs, like what you mentioned in your entry...
Kita sentiasa mendoakan kebahagian mereka..., kan?

Btw, miss u too :*

jintanmanis said...
December 14, 2008 at 8:35 PM  

uhuhu ... cedey ...
kawan i ckp kalau tak pat p wedding kite ziarah umah die ... mmm..

tu la.. kite doa yang terbaek...
moge yang baek baek untuk mereka ...

misss u.... n king julien ... hehehe..

si Anggerik said...
December 15, 2008 at 3:38 AM  

naper tak sempat jumper?

jintanmanis said...
December 15, 2008 at 7:59 AM  

gwe mengalami food poisoning ... huhuhu..

Anonymous said...
December 15, 2008 at 6:17 PM  

memel,
jgn laaa sedeyyy...
thanks 4 ur wishes
ehehehe aku dkt rumah mak mertua nih...saja ngelat online sat hahaha
dah sihat tak??
wuwuwu miss u too memel..miss sakat sakat hang :D kihkihkih

- pdot-

jintanmanis said...
December 15, 2008 at 6:27 PM  

huhhuhu.. ko da jadi puan mane leh sakat aku.siap la ko ade anak aku sakat anak ko... siap laaa ...

tahniah... for your new life ...
jadi la isteri solehah yek ..:P

melorr said...
December 16, 2008 at 1:10 AM  

melal ..aku pon tapat pi gk. nanti pidot balik kl aku nk wat makan² kecilan. kite ala2 gathering ok. da jgn sedey. Happy utk pidot sbb pidot dh masuk circle aku skang aahahah! (ketawa jahat) Dot..cepat! Min nk kawan.

si Anggerik said...
December 16, 2008 at 7:08 AM  

halaa.
yerker.
sians kamu.
ingt elma da taknak kawan ngn mylal lagi da. akakaka

jintanmanis said...
December 16, 2008 at 6:06 PM  

melor: .. jomss .. aku seperti bese sponsor kek batik .. lalala... bagitau awal la .. rasenye bulan 12 weekend aku full. ko gelak ala shin chan ek :P .. cekak pinggang atas bukit... nanti aku join circle korang tahun depan tau ... lalalala.. think +ive

rai: cian kan...wuwuwu.. takpe .. pasni serbu umah yapidott....

lily lotus said...
December 17, 2008 at 7:50 PM  

oo pidot dh kawen ekk..congrates to her..semoga bahagia selalu!

Dec 14, 2008

my best friend wedding

agak terkilan... sangat... tak pat pegi wedding pidot.
sedih takde gambo nanti ngn pidot.
sedih tak pat pelok pidot nangey2 cam pelok melor lepas akad dlu.

satu ari sabtu temenong jek ...
satu ari terbayang pidot akad ... sanding ...

terkilan sangat.
Dia je tahu perasaan aku.

i pray for your happiness
ada dia yang membimbing
ada tali untuk memimpin
ada bahu untuk berkongsi
ada yang meringankan untuk yang berat
ada yang membetulkan apa yg silap

bahagia ke akhir hayat
dengan dia kau lebih dekat denganNya

aku tumpang gembira tengok kawan aku gembira
minta maaf yang sangat tak pat datang...

p/s: ade tulis entry kenal pidot previously but i saved it as a draft... sebab tak sempat abes kan ..huhuhuh...

***

solat sunat syukur @ sujud syukur?
(tiada yg memiliki ilmu melainkan pinjaman dariMU semata mata, sesungguhnya aku kosong, tiada mampunya aku tanpaMU.
Peliharalah aku dari kejahatan diriku sendiri)


what ive heard before, tiada dalam nas menyebutkan ada solat sujud syukur yang disyariatkan rasulullah saw.

yang ada adalah sujud syukur selepas solat. Baginda akan memlakukan sujud syukur setiap kali mendapat kabar gembira.

10 kata-kata:

Hannah said...

U... I so know what you mean... I missed my bestfriend's wedding on Sunday as well... Sedey kan? Especially when she was there for mine and was there during my difficult moments... Hmmm... But at least she is with someone whom I know and trust, who will take care of her through her ups and downs, like what you mentioned in your entry...
Kita sentiasa mendoakan kebahagian mereka..., kan?

Btw, miss u too :*

jintanmanis said...

uhuhu ... cedey ...
kawan i ckp kalau tak pat p wedding kite ziarah umah die ... mmm..

tu la.. kite doa yang terbaek...
moge yang baek baek untuk mereka ...

misss u.... n king julien ... hehehe..

si Anggerik said...

naper tak sempat jumper?

jintanmanis said...

gwe mengalami food poisoning ... huhuhu..

Anonymous said...

memel,
jgn laaa sedeyyy...
thanks 4 ur wishes
ehehehe aku dkt rumah mak mertua nih...saja ngelat online sat hahaha
dah sihat tak??
wuwuwu miss u too memel..miss sakat sakat hang :D kihkihkih

- pdot-

jintanmanis said...

huhhuhu.. ko da jadi puan mane leh sakat aku.siap la ko ade anak aku sakat anak ko... siap laaa ...

tahniah... for your new life ...
jadi la isteri solehah yek ..:P

melorr said...

melal ..aku pon tapat pi gk. nanti pidot balik kl aku nk wat makan² kecilan. kite ala2 gathering ok. da jgn sedey. Happy utk pidot sbb pidot dh masuk circle aku skang aahahah! (ketawa jahat) Dot..cepat! Min nk kawan.

si Anggerik said...

halaa.
yerker.
sians kamu.
ingt elma da taknak kawan ngn mylal lagi da. akakaka

jintanmanis said...

melor: .. jomss .. aku seperti bese sponsor kek batik .. lalala... bagitau awal la .. rasenye bulan 12 weekend aku full. ko gelak ala shin chan ek :P .. cekak pinggang atas bukit... nanti aku join circle korang tahun depan tau ... lalalala.. think +ive

rai: cian kan...wuwuwu.. takpe .. pasni serbu umah yapidott....

lily lotus said...

oo pidot dh kawen ekk..congrates to her..semoga bahagia selalu!

About Me

we provide 1001 fashions for you. So be creative! and be Sweet! ^_^

cuci.Mata

cuci.Mata

Twitter

checklist APRIL 10

1. web shah - amend
2. Logo Sri
3. Templates
4. weds - theme
5. domain
6. Gombak
7. Paper Bag
8. Banner
9. Robe
10.

About this blog

Blog Archive

Followers