IPMAN

Dec 28, 2008 ·


thousand stars i must say.

well, first time i read the title i just pronounced it as I.P Man. acceli it was ipman... mungkin panggilan untuk zaman cina kuno. macam name melayu kuno - cik kuntum.

mule2 just dapat tau jalan citer- which is a story of bruce lee's sifoo. and tak expect the story was so nice. tapi mungkin gwe minat martial arts yg sangat. thats why terujeee dengan this movie.

bruce lee memang terkenal ngn pantasnye. even time shooting, editing die kene slow kan sbb die sangat pantas.

n this so-cool-sifoo memang sangat la lagi pantasnye. i love the part die tumbuk bertubi tubi orang tu sampai jatuh. die lawan 10 peoples sekali gus.

and one of the thing yg buat die best sebab ipman ni sangat tenang and very humble. orang ajak gado die siap jemput mkn. orang serang, die tak balas, orang nak tolong die tanak... da miskin pon still tenang n bergaye ...

uh .. pendek kate kalau one year tak tengok movie, then tengok this movie .. tak ralat la ...

general jepun die one of the great onizuka teacher (apetah tajuk die) nye student called murai (zaman pencenta onizuka)

dah besar woo.... da ble pegang watak sakuragi (color je rambot merah)... watak general jepun ...

nak tengok laaaieeee....

sesape yg suke martial art sile tonton.

macam nak masuk wing chun nye martial art lakssss.

2 comments:

si Anggerik said...
December 29, 2008 at 8:21 AM  

murai yg rambut kembang tuh ker???
yg putih2 mata bulat tuh kerrr??

jintanmanis said...
December 29, 2008 at 2:54 PM  

tak tak .. tu tah ape tah name die ...
ni yang jahat tuh ... mak die bawak lori tu .. problem die settle kat padang tu.. ingat tak..huhu..kulit die gelap sket.

Dec 28, 2008

IPMAN


thousand stars i must say.

well, first time i read the title i just pronounced it as I.P Man. acceli it was ipman... mungkin panggilan untuk zaman cina kuno. macam name melayu kuno - cik kuntum.

mule2 just dapat tau jalan citer- which is a story of bruce lee's sifoo. and tak expect the story was so nice. tapi mungkin gwe minat martial arts yg sangat. thats why terujeee dengan this movie.

bruce lee memang terkenal ngn pantasnye. even time shooting, editing die kene slow kan sbb die sangat pantas.

n this so-cool-sifoo memang sangat la lagi pantasnye. i love the part die tumbuk bertubi tubi orang tu sampai jatuh. die lawan 10 peoples sekali gus.

and one of the thing yg buat die best sebab ipman ni sangat tenang and very humble. orang ajak gado die siap jemput mkn. orang serang, die tak balas, orang nak tolong die tanak... da miskin pon still tenang n bergaye ...

uh .. pendek kate kalau one year tak tengok movie, then tengok this movie .. tak ralat la ...

general jepun die one of the great onizuka teacher (apetah tajuk die) nye student called murai (zaman pencenta onizuka)

dah besar woo.... da ble pegang watak sakuragi (color je rambot merah)... watak general jepun ...

nak tengok laaaieeee....

sesape yg suke martial art sile tonton.

macam nak masuk wing chun nye martial art lakssss.

2 kata-kata:

si Anggerik said...

murai yg rambut kembang tuh ker???
yg putih2 mata bulat tuh kerrr??

jintanmanis said...

tak tak .. tu tah ape tah name die ...
ni yang jahat tuh ... mak die bawak lori tu .. problem die settle kat padang tu.. ingat tak..huhu..kulit die gelap sket.

About Me

we provide 1001 fashions for you. So be creative! and be Sweet! ^_^

cuci.Mata

cuci.Mata

Twitter

checklist APRIL 10

1. web shah - amend
2. Logo Sri
3. Templates
4. weds - theme
5. domain
6. Gombak
7. Paper Bag
8. Banner
9. Robe
10.

About this blog

Blog Archive

Followers