N79.sleek and simple

Nov 30, 2008 ·



suke la hp ni. simple je. sleek.
comes with 3 back covers casing per package. jarang kan ade product wat camni.

ade color choclate, black, red, apple green, turqoise and white.

and i really love white, chocolate, apple green. merah die agak orangeiss...

let say kite tukar back cover, otomatically themes die folo color back cover. die ade chip kat bck cover tu....:D ..

oh, keypad die sangat lembut ...

i love nokia, kalau gune hp lain mmg tak bese... xtau kenape.. mungkin kerane membesar bersame nokia .. dr zaman alpha, dr zman nokia besar walkie talkie .. :D

:D~~~~~~~suke suke ...

rindu empon classic gweeeee.


13 comments:

melorr said...
November 30, 2008 at 7:54 PM  

mane pegi emponclassic mung?

jintanmanis said...
November 30, 2008 at 8:04 PM  

hilang...hikkkkkkkk....:D

hanalicious said...
December 1, 2008 at 7:27 AM  

ilang ek? ke kene telan dek bermuda triangle buat dan terus wat rete? kite sama, nokia for always!

jintanmanis said...
December 1, 2008 at 5:34 PM  

ahha...statement u hana... wikiki.. rase nak gelak cam ninja. idop nokia. jom bisnes nokia laks ... :D

melorr said...
December 1, 2008 at 5:36 PM  

hahahah bermuda triangle. Dulu aku fan SE, baru² nih cuba berjinak ngn nokia, dulu pakai 5610 pastu cable kat dlm putus sbb anak aku suke main slider die tu, plus selalu terlibat dlm aksi lontar peluru, skang pakai N82. Best gk la pakai nokia. Ala² boleh kasi retro mobile award. Dulu kini dan selamanya hihihi! Ingt lagi mase pakai 3310, 3320, 6150. Stok yg boleh tukar² kaler casing. I like! Hahaha! Old days.

jintanmanis said...
December 1, 2008 at 9:26 PM  

wau ... N82? ...nice nice .. dah geng N series ... hihih.. best kan. hp lain aku taleh nak sebati..
min wat lontar peluru ke weh? comelll... aku nak tolong lontar n82?ble laa ....

dulu hp tadek caler..
then ade white screen
then ade screen color...
then ade theme...
jap gi besar public pon lakk

lily lotus said...
December 2, 2008 at 9:16 PM  

chantek laa..wahh baper riban ni..huhu..

jintanmanis said...
December 2, 2008 at 9:36 PM  

dalam rm1300 to rm 1450. beli cik lili ... hehhe

Anonymous said...
December 18, 2008 at 6:15 AM  

baru je survey hp ni. cantik. tp tak menepati citarasa.

cik teteh dok aim N95. entah bila la nak dapat rembat. walopon model lama, tetap menepati citarasa sebab sangat suka handphone yang bulky.

sedap di pegang. yummy.

hihi.

-teteh

jintanmanis said...
December 18, 2008 at 7:34 AM  

cik teteh!!!

ak a ... hp n nipis sket .. kecit la ...
huhuhu .. suke yg bulky ke ? wau!!!!
N95 is the best...i love N 81 also nice.... bulky oso .. beli la teteh.. kite wat club n series ... hihih.

melorr said...
December 18, 2008 at 3:40 PM  

beli teteh jgn tak beli.
duit bonus dh masuk nih ape lagi rembat lah N95. But careful sbb ade N95 yg immi, diorg ckp new AP set tapi bukan new AP set..it'sa china immitation, cara nk detect die lampu LED kat navigation tu tak sekata. Pastu slider die cm tak smooth. I encounter this mase nk tukar N82 ngn N95 ari tu. Bile pegang rasa semacam..mcm plastik gitu. Kalo pi beli kat NOKIA centre no prob mmg die kasi yg ori le tapi mahai skit. Kalo nk beli AP set make sure ade kad warranty (cth from CSL, Final Choice ker) pastu imei code tepon same ngn imei code kat kotak. Sebbaik tak kene tipu ngn cine kat kedai mines tu, aku gertak ala wat lawak ckp nk report pulis terus die ckp die akn amik set lain yg full set, imei code kat tepon same ngn kat kotak etc. Aku pon bukan berani sgt tapi sbb instinct tak bes mulut ni celupar je hahha. So dpt lah tgk N95 new AP set ngn immi N95 duduk sebelah2. Mmg identical gile dan boleh tertipu.

jintanmanis said...
December 18, 2008 at 6:47 PM  

gile la melor ... da macam pegawai penyiasatan da ha ... weh.. mane nak tengok imei code tu kat hp ek?

melorr said...
December 19, 2008 at 4:25 PM  

Melal,

Imei code tu ada pada body tepon biasa kat tempat battery tu. Pastu utk check pada firmware type *#06# nanti die kuwar numbers and this numbers should be the same as number pada kotak n pada body tepon.

Nov 30, 2008

N79.sleek and simple



suke la hp ni. simple je. sleek.
comes with 3 back covers casing per package. jarang kan ade product wat camni.

ade color choclate, black, red, apple green, turqoise and white.

and i really love white, chocolate, apple green. merah die agak orangeiss...

let say kite tukar back cover, otomatically themes die folo color back cover. die ade chip kat bck cover tu....:D ..

oh, keypad die sangat lembut ...

i love nokia, kalau gune hp lain mmg tak bese... xtau kenape.. mungkin kerane membesar bersame nokia .. dr zaman alpha, dr zman nokia besar walkie talkie .. :D

:D~~~~~~~suke suke ...

rindu empon classic gweeeee.


13 kata-kata:

melorr said...

mane pegi emponclassic mung?

jintanmanis said...

hilang...hikkkkkkkk....:D

hanalicious said...

ilang ek? ke kene telan dek bermuda triangle buat dan terus wat rete? kite sama, nokia for always!

jintanmanis said...

ahha...statement u hana... wikiki.. rase nak gelak cam ninja. idop nokia. jom bisnes nokia laks ... :D

melorr said...

hahahah bermuda triangle. Dulu aku fan SE, baru² nih cuba berjinak ngn nokia, dulu pakai 5610 pastu cable kat dlm putus sbb anak aku suke main slider die tu, plus selalu terlibat dlm aksi lontar peluru, skang pakai N82. Best gk la pakai nokia. Ala² boleh kasi retro mobile award. Dulu kini dan selamanya hihihi! Ingt lagi mase pakai 3310, 3320, 6150. Stok yg boleh tukar² kaler casing. I like! Hahaha! Old days.

jintanmanis said...

wau ... N82? ...nice nice .. dah geng N series ... hihih.. best kan. hp lain aku taleh nak sebati..
min wat lontar peluru ke weh? comelll... aku nak tolong lontar n82?ble laa ....

dulu hp tadek caler..
then ade white screen
then ade screen color...
then ade theme...
jap gi besar public pon lakk

lily lotus said...

chantek laa..wahh baper riban ni..huhu..

jintanmanis said...

dalam rm1300 to rm 1450. beli cik lili ... hehhe

Anonymous said...

baru je survey hp ni. cantik. tp tak menepati citarasa.

cik teteh dok aim N95. entah bila la nak dapat rembat. walopon model lama, tetap menepati citarasa sebab sangat suka handphone yang bulky.

sedap di pegang. yummy.

hihi.

-teteh

jintanmanis said...

cik teteh!!!

ak a ... hp n nipis sket .. kecit la ...
huhuhu .. suke yg bulky ke ? wau!!!!
N95 is the best...i love N 81 also nice.... bulky oso .. beli la teteh.. kite wat club n series ... hihih.

melorr said...

beli teteh jgn tak beli.
duit bonus dh masuk nih ape lagi rembat lah N95. But careful sbb ade N95 yg immi, diorg ckp new AP set tapi bukan new AP set..it'sa china immitation, cara nk detect die lampu LED kat navigation tu tak sekata. Pastu slider die cm tak smooth. I encounter this mase nk tukar N82 ngn N95 ari tu. Bile pegang rasa semacam..mcm plastik gitu. Kalo pi beli kat NOKIA centre no prob mmg die kasi yg ori le tapi mahai skit. Kalo nk beli AP set make sure ade kad warranty (cth from CSL, Final Choice ker) pastu imei code tepon same ngn imei code kat kotak. Sebbaik tak kene tipu ngn cine kat kedai mines tu, aku gertak ala wat lawak ckp nk report pulis terus die ckp die akn amik set lain yg full set, imei code kat tepon same ngn kat kotak etc. Aku pon bukan berani sgt tapi sbb instinct tak bes mulut ni celupar je hahha. So dpt lah tgk N95 new AP set ngn immi N95 duduk sebelah2. Mmg identical gile dan boleh tertipu.

jintanmanis said...

gile la melor ... da macam pegawai penyiasatan da ha ... weh.. mane nak tengok imei code tu kat hp ek?

melorr said...

Melal,

Imei code tu ada pada body tepon biasa kat tempat battery tu. Pastu utk check pada firmware type *#06# nanti die kuwar numbers and this numbers should be the same as number pada kotak n pada body tepon.

About Me

we provide 1001 fashions for you. So be creative! and be Sweet! ^_^

cuci.Mata

cuci.Mata

Twitter

checklist APRIL 10

1. web shah - amend
2. Logo Sri
3. Templates
4. weds - theme
5. domain
6. Gombak
7. Paper Bag
8. Banner
9. Robe
10.

About this blog

Blog Archive

Followers